IniciNoticiesRegidoriesL'AJUNTAMENT DE TORDERA REFORÇA EL SERVEI DE NETEJA VIÀRIA I INCREMENTA LA...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA REFORÇA EL SERVEI DE NETEJA VIÀRIA I INCREMENTA LA DIFUSIÓ DE L’ORDENANÇA DE CIVISME I CONVIVÈNCIA.

maquina netejarLa Regidoria de Manteniment i Serveis ha reforçat aquest mes de febrer el servei de neteja als carrers de Tordera. Per fer-ho possible, la brigada municipal compta amb més personal de neteja contractat a través de Plans d’Ocupació finançats per la Diputació de Barcelona i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L’aposta de l’Ajuntament per tenir uns carrers més nets passa també per una nova organització d’horaris i zones urbanes a netejar que permet optimitzar el temps i els mitjans dedicats a la tasca, així com en l’adquisició de nou material i maquinària de neteja viària.

Per altra banda i amb el mateix objectiu, el reforç del servei de neteja a la via pública va acompanyat necessàriament de la crida de l’àrea de Civisme a la col·laboració ciutadana per tenir un poble més net i cuidat.

Des d’aquesta àrea es recorda que continua vigent l’ordenança de civisme i convivència. Aquesta ordenança persegueix l’establiment d’un marc de relacions fonamentades en el civisme, la convivència social i les relacions solidàries i respectuoses entre les persones i pretén arbitrar mecanismes per corregir i, si s’escau, sancionar, totes aquelles actituds que atemptin contra la bona convivència i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes. Així, a través de la normativa es regulen aspectes com ara l’obligació dels propietaris de gossos de recollir els excrements dels seus animals de la via pública o la prohibició de llençar fora dels contenidors les bosses d’escombraries i deixalles.

Per fer difusió d’aquesta normativa entre la ciutadania, un equip d’Agents Cívics treballa des de fa uns mesos per aconseguir conscienciar els veïns sobre la necessitat de tenir un entorn més net i fomentar actituds de bona convivència i de respecte als espais públics. Ho detalla el regidor de civisme, Josep Llorens.

llorens civisme

Els agents recorren diàriament els carrers del nucli urbà, veïnats i urbanitzacions per assessorar els veïns en aquests termes, a banda de donar suport en tasques de prevenció a la via pública i control d’accessos en horaris escolars.

ÚLTIMES NOTÍCIES