IniciNoticiesCulturaTORDERA CELEBRA EL CARNESTOLTES AMB MÉS DE 400 PARTICIPANTS A LA...

TORDERA CELEBRA EL CARNESTOLTES AMB MÉS DE 400 PARTICIPANTS A LA RUA I MOLTA GENT ALS CARRERS DEL POBLE.

carnestoltes vikingsUn any més, Tordera ha celebrat el Carnestoltes amb gran èxit de participació i de públic. El temps va acompanyar i més 400 persones van desfilar al llarg de tot el Camí Ral amb música, balls i molta gresca, fent honor a l’ingredient principal del cap de setmana: la disbauxa. Enguany hi van participar un total de 7 comparses, a més d’altres grups més petits, parelles i gent per individual. Com cada any, la rua va acabar a la Plaça de l’Església amb la tradicional xocolatada, el discurs del Rei Carnestoltes i l’entrega de premis. La Regidora de Festes, M. Àngels Cayró, es mostrava contenta amb la participació d’aquest any i destacava la qualitat de les disfresses.

150214_003

Enguany, els premiats en les diferents categories van ser els següents. En la categoria de disfresses al lloc de feina, que es va valorar dissabte el matí, hi van participar una desena d’establiments i el primer premi se’l va endur la el Bar Carrión, que van recrear la “Granja d’en Miquel”. El segon premi va ser per la Residència l’Albert, que enguany es va ambientar en un bosc encantat, mentre que el tercer premi se’l va endur la Carnisseria Can Serra, que es van disfressar de pallassos.

En la categoria individual i parelles, el primer premi va ser pel “Follet del boscos” i el segon per la “Ventafocs amb la seva carrossa”. Enguany, el jurat va decidir entregar dos tercers premis que se’ls van endur la “Fada de cine” (amb un vestit decorat amb crispetes) i “Transformer”.

En la categoria de petits grups (els formats entre 3 i 9 persones), el primer premi va ser per “Els mussols”, el segon se’l van endur els “Cavallers de paper” i, el tercer, va recaure en el grup “Caçadors de papapolles”.

Pel que fa a les comparses, aquestes estaven dividies, com ja és habitual cada any, en dues categories. La de col·lectius formats entre 25 i 40 persones, el primer premi se’l va endur els “Donant la nota”, el segon la comparsa de “Màgics” i, el tercer, el grup “Meduses”. Ja en la categoria de les comparses més grans, les formades per més de 40 persones, el primer premi se’l va endur el grup “El soldadet de plom i la ballarina” de l’Esplai el Garbell de Tordera. El segon premi va ser pel grup “Glaç” de l’Escola de Dansa Cristina Llobet, mentre que el tercer premi va recaure en els “Wikingfolls”. Pel que fa al premi a la millor carrossa, enguany va ser per la comparsa “Màgics”.

Escoltem el que explicaven alguns dels premiats en el Carnestoltes de Tordera 2015, aquest dissabte a la tarda, en declaracions als micròfons d’aquesta emissora.

participants carnestoltes

Per altra banda, ahir el matí, el veïnat de Sant Pere també va celebrar, com ja és tradicional, la seva rua de Carnestoltes. Tot i que van haver d’estar pendents del temps, al final un bon nombre de públic va acompanyar els participants pels carrers del veïnat. El recorregut va finalitzar a la pista poliesportiva amb l’entrega de premis i es va fer un vermut popular.