IniciNoticiesMedi ambientEL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ PERQUÈ TORDERA S’ADHEREIXI A LA...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ PERQUÈ TORDERA S’ADHEREIXI A LA CAMPANYA “SOM LO QUE SEMBREM”.

som-sembremEl ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar, la setmana passada, l’adhesió del municipi a la campanya “Som lo que sembrem”, en contra dels herbicides amb glifosat. A proposta del grup municipal de CiU, el plenari va aprovar per unanimitat que Tordera pertanyi en aquesta associació sense ànim de lucre, ratificant tots i cadascun dels seus objectius.

Entre els acords, destaquen el fet de comprometre’s com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient, i dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l’ús de productes biològics, acceptats en la pràctica de l’agricultura ecològica, i essent ambiental i econòmicament viables. Amb la moció, l’Ajuntament també es compromet a defensar la petita pagesia i a respectar el Medi Ambient, la terra i les formes tradicionals de relació amb ella. A més, s’aprova donar suport a qualsevol iniciativa que persegueixi millorar la salut de les persones i la seva alimentació, promocionant els productes de proximitat obtinguts a través de l’agricultura ecològica i tradicional.

El regidor de pagesia, Carles Aulet, destacava el compromís del poble amb l’agricultura tradicional, davant les actuacions de les grans empreses multinacionals.

mocio herbicides ciu

El regidor del PP, Xavier Martín, es mostrava favorable a participar d’accions d’aquest tipus.

mocio herbicides pp

El regidor d’ERC, Jordi Romaguera, va recordar que el glifosat l’ha desenvolupat la multinacional Monsanto, als anys 70. I que quan la patent del producte va acabar-se l’any 2000, es va estendre per tot el món i es van destapar els seus perjudicis cap el Medi Natural i les persones. Més tard, amb estudis, s’ha pogut demostrar que pot provocar perjudicis en òrgans reproductius dels humans i, fins i tot, desenvolupar alguns tipus de càncer. Romaguera destacava que aquest herbicida ha sigut molt mediàtic i que s’ha de vigilar amb tots els productes similars a aquest.

mocio herbicides erc

La regidora del PSC, Montse de Diego, recordava que el seu partit sempre ha estat a favor d’accions similars a aquesta. A més, va destacar que podria ser un primer pas per disminuir la presència de verins en zones enjardinades.

mocio herbicides psc

La moció per adherir-se a la campanya catalana “Som lo que sembrem” es va aprovar per unanimitat de tots els grups amb representació al plenari.

ÚLTIMES NOTÍCIES