IniciNoticiesRegidoriesLA GENERALITAT I EL BANC DE SANG I TEIXITS DISTINGEIXEN TORDERA EN...

LA GENERALITAT I EL BANC DE SANG I TEIXITS DISTINGEIXEN TORDERA EN MOTIU DEL DIA MUNDIAL DEL DONANT DE SANG.

prmissangEl Departament de Salut de la Generalitat, el Banc de Sang i Teixits i la Federació Catalana de Donants de Sang han reconegut l’Ajuntament de Tordera com a institució implicada, aquest any, en la promoció i difusió de la donació de sang. L’Alcalde, Joan Carles Garcia, va rebre, divendres de la setmana passada, la distinció institucional, durant l’acte central del Dia Mundial del Donant de Sang celebrat al Palau de Congressos de Girona. Garcia va estar acompanyat de la Regidora de Sanitat, Eliana Romera, i representants de l’Associació de Voluntariat, entitat que durant l’últim any ha estat treballant d’acord amb la regidoria per la promoció i la donació de sang al nostre municipi. La regidora es mostrava contenta amb el reconeixement i destacava la tasca dels voluntaris.

sang eliana

El Dia Mundial del donant de sang es commemora cada 14 de juny des de l’any 2004, quan l’organització mundial de la salut va proposar que se celebrés aquesta festivitat per reconèixer la donació voluntària i no remunerada a milions de persones que, donant sang, salven la vida i milloren la salut d’altres. Escoltem el President de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars.

sang ibars

Durant l’acte de divendres, es va fer un reconeixement públic a les persones i organitzacions que durant l’últim any s’han implicat especialment en aquest àmbit. En total es van homenatjar 4 institucions catalanes -una de les quals l’Ajuntament de Tordera-, 23 persones, 4 empreses i 2 escoles de tot el territori. El Dr. Puig, Cap de la Divisió del Banc de Sang, destaca que la situació actual del banc és bona.

sang puig

Aquest 2013, la ciutat de referència mundial en donacions de sang és París, amb el lema “Cada donació és un regal de vida”. Barcelona va ser-ho el 2010. En declaracions a Ràdio Tordera, la Coordinadora d’Associacions de Donants del Banc de Sang i Teixits, Oti Ragull, es mostrava contenta amb la jornada de divendres.

sang ragull

A Tordera, l’última activitat que s’ha fet en aquest sentit és la primera marató de donació de sang, que va tenir lloc el mes de maig i va superar amb èxit l’objectiu marcat per l’organització, arribant fins a les 305 donacions.

ÚLTIMES NOTÍCIES