IniciNoticiesCulturaLA COLLA DE DIABLES DE TORDERA ENGEGA UNA CAMPANYA DE MICROMECENATGE PER...

LA COLLA DE DIABLES DE TORDERA ENGEGA UNA CAMPANYA DE MICROMECENATGE PER RECOLLIR FONS PER LA CELEBRACIÓ DEL 20è ANIVERSARI DE L’ENTITAT.

verkami diablesLa Colla de Diables de Tordera fa 20 anys aquest 2013 i ha escollit el proper dissabte, 13 de juliol, per celebrar el seu aniversari. La Junta de l’entitat i la comissió organitzadora de la celebració, juntament amb tots els integrants de la colla, volen fer possible una diada cultural a Tordera, per donar a conèixer les fites que han assolit durant aquests anys i consolidar el seu projecte cultural i social. És per això que demanen la col·laboració ciutadana, per tal de poder oferir una programació variada amb diferents actuacions. Tothom qui ho vulgui pot fer la seva donació a través de la web http://www.verkami.com/projects/5867-20e-aniversari-colla-de-diables-de-tordera. L’objectiu és aconseguir 1.500 euros. Escoltem el portaveu de la colla de diables, Aitor Noguerol.

aniversari diables 1

En cas de no arribar als 1.500 euros, es retornarà els diners a tots aquells mecenes que hagin col·laborat, si bé l’espectacle no perilla i es farà igualment. La colla ha preparat un conjunt d’obsequis en funció de la quantitat que s’aporti. Ho explica Aitor Noguerol.

aniversari diables 2

Les aportacions recaptades estaran destinades a cobrir la major part possible dels costos de la pirotècnia necessària per dur a terme el correfoc commemoratiu, i també del lloguer de l’equip de so i llums pels concerts. Els diables de Tordera han preparat una programació especial, en la qual estaran acompanyats de diverses colles de diables, bestiari de foc i grups de tabalers, grallers i malabaristes d’arreu de Catalunya. Aitor Noguerol ens avança més detalls de la jornada.

aniversari diables 3

Després del lluïment del bestiari de foc i la cercavila de percussió pels carrers del poble hi haurà sopar de germanor a la Plaça de l’Església i, tot seguit, el correfoc commemoratiu dels 20 anys dels diables de Tordera. La festa finalitzarà amb concerts, a partir de les 11 de la nit, a la mateixa plaça. Actuaran els grups Les Mamelles de la Víbria i La Banda del Coche Rojo i tancarà la festa un DJ alternatiu.

Aitor Noguerol destaca que la colla de diables passa per un bon moment pel que fa a integrants i que cada any realitzen un bon nombre de sortides.

aniversari diables 4

Des de la Colla de Diables de Tordera també treballen per poder tirar endavant una sèrie d’activitats paral·leles a les del dia 13 de juliol, com és una exposició de fotografies a la biblioteca, alguna activitat conjunta amb el Grup Excursionista Miralles aquesta revetlla de Sant Joan i el Concurs de fotografia del correfoc commemoratiu, organitzat conjuntament amb l’entitat Fotoclub Tordera.

Recordem que la iniciativa del 20è aniversari de la Colla de Diables de Tordera és fruit de la intensa activitat de l’entitat per assolir la seva missió: estendre la cultura popular i tradicional catalana dels espectacles de foc i les festes populars, així com també la conservació i sensibilització social sobre el patrimoni cultural i festiu de Catalunya.