IniciNoticiesCulturaLA CERCAVILA DE GEGANTS A TORDERA REUNEIX 9 COLLES DE TOT CATALUNYA...

LA CERCAVILA DE GEGANTS A TORDERA REUNEIX 9 COLLES DE TOT CATALUNYA I UNA GRAN QUANTITAT DE GENT ALS CARRERS DEL POBLE.

Tordera va acollir aquest passat dissabte a la tarda la tradicional plantada i cercavila de gegants organitzada per la Colla de Geganters i Grallers de Tordera. Tal i com s’havia fet els últims anys, enguany la trobada de gegants al nostre municipi també s’ha celebrat durant el més de juliol, en el marc del programa de les Jornades d’Associacionisme Local que promouen les entitats i l’Ajuntament de Tordera. Les colles que van acompanyar els geganters i grallers de Tordera a la trobada eren vingudes de Matadepera, Riudarenes, el barri de Sant Simó de Mataró, Pineda de Mar, Cassà de la Selva, Teià, Maçanet i Lloret de Mar. El cap de colla dels Geganters i Grallers de Tordera, Lluís Puig, es mostra molt content del resultat de la cercavila. Destaca que és dels anys que hi ha hagut més gent al carrer i lamenta els problemes que van tenir per poder muntar les taules del sopar a la Pista de l’Amistat.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/07/balanç-gegants-1.mp3|titles=balanç gegants 1]

A diferència d’altres anys, quan es feien dos recorreguts simultanis, aquest any només n’hi ha hagut un i ha començat al carrer Gaudí. Lluís Puig es mostra satisfet amb aquest canvi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/07/balanç-gegants-2.mp3|titles=balanç gegants 2]

El cap de colla dels Geganters i Grallers de Tordera fa una crida a totes aquelles persones que els hi agradaria formar part de la colla fent de portadors de gegants.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/07/balanç-gegants-3.mp3|titles=balanç gegants 3]

La cercavila de gegants va finalitzar al Parc de la Sardana, on totes les colles participants van fer un ball conjunt. Els integrants de les colles geganteres van poder gaudir d’un sopar de germanor a la Pista de l’Amistat per posar el punt i final a la trobada. Ara el proper cap de setmana, la Colla de Geganters i Grallers de Tordera assistirà a la trobada gegantera organitzada a Lloret de Mar.