IniciNoticiesSocietat30 MINUTS DE RETARD DE MITJANA A TOTES LES LÍNIES DE RODALIES...

30 MINUTS DE RETARD DE MITJANA A TOTES LES LÍNIES DE RODALIES SEGONS RENFE. LA LINIA 1 QUE PASSA PER TORDERA ÉS UNA DE LES MÉS AFECTADES.

Tercer dia d’afectació al servei de Rodalies de Renfe a causa del conflicte laboral que enfronta els maquinistes amb la companyia. Segons han reconegut des de l’entitat, es registren retards d’un quart d’hora de mitjana. Les demores afectes totes les línies, però especialment les línies 1, que passa per el Maresme, Tordera i acaba a Maçanet), 2 tant Nord com Sud (Aeroport – Granollers-Maçanet) i 4 (Martorell-Barcelona-Manresa). Aquestes afectacions tenen com a resultat alteracions en l’horari de pas dels trens per les estacions provocant demores d’entre 15 i 30 minuts en funció del tram de la línia, sent la percepció més gran en els extrems més allunyats del nucli de Barcelona, com seria el cas de Tordera. Representants de la companyia Renfe i del sindicat Semaf es troben reunits des d’aquest dimecres a mig matí amb l’objectiu d’arribar a un acord per desbloquejar les protestes dels maquinistes, que des de dilluns estan duent a terme una vaga encoberta. Ambdues parts han començat la trobada al voltant de les onze del matí a l’estació de Sants de Barcelona. El director general de viatgers de Renfe, Enrique Urquijo, s’ha mostrat optimista aquest matí i ha avançat que espera donar alguna notícia positiva després de la reunió.

La vice-presidenta, Joana Ortega afirma que el Govern haurà de plantejar-se un nou operador si Renfe no dóna un bon servei.

En aquest moments continua la reunió entre Renfe i Maquinistes. Mentrestant, les línies de Rodalies segueixen acumulant retards per tercer dia consecutiu, en aquest cas de 30 minuts de mitjana.