IniciNoticiesEntitatsTORDERA CELEBRA LA FESTA DE SANT ANTONI ABAD AMB UN GRAN ÈXIT...

TORDERA CELEBRA LA FESTA DE SANT ANTONI ABAD AMB UN GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I DE PÚBLIC

Tordera ha celebrat aquest passat dissabte la festa dels Tres Tombs, emmarcada en la celebració de Sant Antoni Abad, patró dels animals. Tradicionalment es feia coincidir amb el dia del sant, però enguany els organitzadors han decidit traslladar la festa al cap de setmana per animar la gent a participar-hi, sobretot els més petits. A més, per ser el primer any s’ha pogut comptar amb un nombre important de cavalls, l’animal més característic d’aquesta festivitat. El president de la Cooperativa Agrària i Regidor de Pagesia, Carles Aulet, explica que hi ha la voluntat de repetir la festa l’any vinent i que alguna cavalleria que ja ha confirmat la seva participació.

La concentració de cavalleries va començar a les 9 del matí al Parc Prudenci Bertrana, amb un esmorzar a càrrec de la Cooperativa Agrària de Tordera. Pocs minuts per sobre de les 11 començava la cercavila pels carrers del poble. Vam poder recollir opinions de la gent que gaudia de la festa. Escoltem-les.

La cercavila va acabar a la Plaça de l’Església amb els tradicionals Tres Tombs. A les 12 es va celebrar la missa en honor al sant i, tot seguit, la benedicció dels animals. Escoltem el que explicava mossèn Rafel al final de la celebració.

La festa va finalitzar amb l’entrega d’un obsequi a tots els participants per part de la Cooperativa Agrària de Tordera i un dinar de germanor. Una membre de l’organització en feia una valoració molt positiva al final de la jornada.

Amb aquests actes, l’organització ha volgut recuperar i donar major rellevància a la Festa de Sant Antoni per recordar, entre d’altres, el passat agrícola i ramader de Tordera. La festa estava organitzada per la Cooperativa Agrària, l’Associació de Comerciants, Els amics dels cavalls, la Colla de Geganters i Grallers i l’Ajuntament de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES