IniciNoticiesSocietatTordera queda fora de la llista de zones tensionades per limitar el...

Tordera queda fora de la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

El preu mitjà de lloguer a Tordera és de 573 euros molt per sota de la mitjana catalana que és de 830 euros

El Govern ha decidit afegir 131 municipis a la llista de zones tensionades on es podrà limitar el preu del lloguer. Territori ha iniciat els tràmits per afegir aquestes localitats a les 140 zones tenses ja en vigor. Així, en total, Catalunya comptarà amb 271 localitats on es podrà aplicar el topall dels lloguers, una mesura que cobrirà una zona on viuen més de set milions de persones, el 90% de la població.

Com ja es preveia, Tordera ha quedat fora de la llista atès que registra un dels preus de lloguer més baixos dels municipis de la zona i no s’ha detectat un mal ús en la regulació dels preus. Una notícia que no ha sorprès a l’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias.

Elisabet zona tensionada

“no té res a veure comprar un pis a Tordera que en municipis del nostre entorn”

Segons les últimes dades oficials de l’agencia de l’habitatge de Catalunya, el preu mitjà mensual del lloguer d’un habitatge a Tordera, és a dir, d’un pis va ser de 573 euros l’any 2023. La mitjana catalana és situa en els 830 euros mensuals. A les 271 localitats incloses en la llista de zones tensionades, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicada la clàusula d’actualització anual d’aquell contracte. En cas de tractar-se d’un gran tenidor —la persona física i jurídica propietària de cinc o més immobles urbans ubicats a les zones de mercat residencial tensat—, el lloguer no podrà ser superior a l’Índex de referència del preu del lloguer.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES