IniciNoticiesMedi ambientS’incorpora un servei de meteorologia per a la Baixa Tordera

S’incorpora un servei de meteorologia per a la Baixa Tordera

Era una de les demandes de l’Espai Agrari de La Baixa Tordera i l’objectiu és que els pagesos es puguin adaptar als canvis meteorològics 

S’incorpora un servei de meteorologia per a la Baixa Tordera. Aquesta era una de les demandes de l’Espai Agrari de La Baixa Tordera, especialment arran de la sequera i la manca de precipitacions, per la qual cosa l’objectiu és que els pagesos es puguin adaptar als canvis meteorològics. Es tracta del servei Taikometeorologia, i segons l’espai “incorpora millores al servei, perquè els usuaris i usuàries estiguin informats en tot moment”. El regidor Xavier Pla subratlla que es tracta de previsions cada 24 hores i una eina que busca l’eficàcia del pagès.

Previsió meteo 1

“És una eina que pot ajudar al pagès a l’hora saber quines feines li convenen fer”

Les novetats, segons s’apunta des de l’espai, són l’enviament dels butlletins a tres dies vista a través del canal de difusió de WhatsApp els dilluns, dimecres i divendres a tothom qui estigui inscrit al servei. També es fa el Re-anàlisi dels episodis d’alerta, és a dir, “després que s’activi una alerta o es produeixi un fenomen extrem a la Baixa Tordera, es prepara un breu informe que descriu la situació meteorològica i proporciona dades numèriques de cada municipi o zona de l’espai agrari afectat”. Pla destaca que el contacte amb els pagesos és constant per tal de facilitar la informació.

El servei, que té com a referent el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, continua oferint els butlletins diaris disponibles a cinc dies vista a la pàgina web i l’APP, així com les prediccions a llarg termini, actualitzades divendres quinzenalment. Per inscriure’s cal omplir el formulari que facilita l’espai.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES