IniciNoticiesSocietatAlerta per una estafa que suplanta l’Agència Tributària en plena campanya de...

Alerta per una estafa que suplanta l’Agència Tributària en plena campanya de la renda

El text diu que hi ha una devolució de l’IRPF pendent i que cal clicar un enllaç perquè es faci efectiu el cobrament de l’import

La Guàrdia Civil alerta que, coincidint amb l’inici de la campanya de la renda del 2023, s’ha posat en marxa una campanya de ciberdelinqüència que pretén estafar la ciutadania a través d’un missatge SMS. En el text, els impostors suplanten la identitat de l’Agència Tributària i anuncien a l’usuari que té pendent la devolució de l’IRPF corresponent a la renda del 2023. Per fer efectiu el cobrament el conviden a clicar un enllaç que porta a un web fraudulenta.

El cos policial ha avisat a les xarxes socials que es tracta d’un engany i que l’únic objectiu és fer-se amb les dades personals i bancàries de l’usuari enganyat.

Des de l’Institut Nacional de Ciberseguretat expliquen que en cas d’haver rebut aquest missatge però no haver clicat a l’enllaç cal bloquejar el remitent i eliminar l’SMS. Si ja s’hi ha accedit i s’han facilitat les dades que es demanen es recomana fer captures de pantalla tant del web fraudulent com del missatge en què consten els enllaços per tenir proves i denunciar-ho.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES