IniciNoticiesPolíticaComença a treballar la nova regidoria de Política Lingüística

Comença a treballar la nova regidoria de Política Lingüística

El regidor Pere Garcia serà el titular de l’àrea, que tindrà l’objectiu de vetllar per l’ús correcte de la llengua catalana en el si de l’administració pública local

La Regidoria de Política Lingüística té l’objectiu de consolidar la tasca de normalització lingüística de la llengua catalana a Tordera amb l’organització d’activitats de promoció de l’ús i coneixement del català entre la comunitat local.

També és objecte de l’actuació d’aquesta regidoria col·laborar amb la resta de departaments municipals per vetllar, de forma col·lectiva i transversal, per l’ús correcte de la llengua catalana en el si de l’administració pública local. El regidor Pere Garcia emfatitza que és una acció dirigida especialment als joves.

Nova regidoria política lingüística 1

“L’objectiu és veure què passa i què necessiten els joves perquè sentin el català com la seva llengua”

De moment, el consistori encara està treballant en les línies estratègiques. Es començarà fent una diagnosi de la situació actual i ja s’ha iniciat un pla educatiu d’entorn, que té per objectiu “vertebrar tot l’esquelet de la llengua”. Un cop es vagi fent la diagnosi, el propòsit de l’ajuntament és emprendre diverses accions. El regidor torderenc confirma que ja s’estan posant en marxa diferents tasques.

Nova regidoria política lingüística 2

Garcia, per altra banda, valora positivament que la nova regidoria neixi de l’acord polític entre diferents partits.

Nova regidoria política lingüística 3

“És important que siguem capaços de treballar amb els diferents regidors de Tordera”

A escala administrativa també es treballarà per exigir que el català hi sigui present en casos com contractar un proveïdor o un servei.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES