IniciNoticiesMedi ambientL’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera reclama que es protegeixi la...

L’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera reclama que es protegeixi la desembocadura de la Tordera

L’entitat denuncia actes incívics i demana a les administracions que s’esforcin a minimitzar l’impacte humà a la zona

L’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera està reclamant amb força que es protegeixi la desembocadura de la Tordera. L’entitat, que vetlla per la divulgació i la defensa d’aquest patrimoni natural, denuncia actes incívics i demana a les administracions que s’esforcin per minimitzar l’impacte humà a la zona. En declaracions a Ràdio Tordera, el secretari i coordinador de l’associació, Jordi Torallas, apel·la al compromís de la ciutadania i les accions de les administracions.

Naturalistes protecció

“El que reclamem és que hi hagi civisme i que augmenti el nivell de protecció”

Una trentena de ciutadans, juntament amb membres de l’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera, ja es van manifestar fa una setmana creant una cadena humana a la zona. L’acte, de caràcter simbòlic, volia representar el límit que hauria d’haver-hi per no molestar la flora i fauna de l’espai. Segons Torallas, tot i que els ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar ja han fet algunes accions, actualment la protecció és mínima i caldria ampliar-la.

Naturalistes ampliació

“En aquests moments és el nivell mínim de protecció i seria molt interessant augmentar-lo”

Des de l’associació assenyalen que la desembocadura de la Tordera té una biodiversitat extraordinària, però l’incivisme de la gent, que pesca o deixa anar els gossos on està prohibit, fa malbé l’espai. A més, tal com subratllen els naturalistes, la massificació turística pot agreujar la situació.

Naturalistes turistes

“Bona part dels problemes que hi ha en aquest espai és per l’ocupació d’establiments turístics)

Els consistoris de Blanes i Malgrat de Mar són els principals afectats. La dificultat, però, es troba que en tractar-se de pobles, comarques i províncies diferents, també hi ha diverses normatives i administracions. Tot i això, l’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera considera que “aquesta complexitat no hauria de ser excusa” i que caldria que la Generalitat destinés més recursos a protegir els espais naturals protegits de Catalunya.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES