IniciNoticiesSocietatLa falta d’examinadors continua desesperant les autoescoles torderenques

La falta d’examinadors continua desesperant les autoescoles torderenques

En cas de suspendre l’examen pràctic, els temps d’espera poden superar els tres mesos

La falta d’examinadors continua desesperant les autoescoles torderenques. En diferents demarcacions, no s’han cobert prou les jubilacions ni les baixes, la qual cosa provoca que les freqüències d’exàmens vagin amb comptagotes. El director de l’Autoescola Òscar, Òscar Caimel, desvela que en cas de suspendre l’examen pràctic, els temps d’espera poden arribar a superar els tres mesos.

Oscar mesos d’espera

“L’alumne i nosaltres anem molt pressionats, perquè si suspèn són mínim tres mesos d’espera”

Ara per ara, més de 60.000 persones estan a l’espera de pujar a l’examen de conduir a Catalunya. A l’abril, Trànsit ha anunciat que se sumaran 12 examinadors a Mataró i 5 a Girona, però les autoescoles consideren que no és una mesura prou contundent per desbloquejar la situació. Des de l’Autoescola Solé també es mostren “desesperats” i afegeixen que la dificultat de l’examen pràctic ha augmentat, la qual cosa provoca que el peix es mossegui la cua, ja que si el nombre de suspesos augmenta, el tap encara es fa més gran.

Segons Caimel, des del Govern de la Generalitat s’està treballant per absorbir les competències dels exàmens, el que suposaria que poguessin haver-hi oposicions per ser examinador fix. La segona possible solució seria privatitzar el sector i compaginar l’àmbit públic amb el privat. El director de l’Autoescola Òscar considera que aquests dos remeis podrien desencallar la saturació.

Oscar solucions

“Si la Generalitat absorbeix les competències d’exàmens i poguéssim privatitzar el sector seria la solució”

Per altra banda, Caimel assegura que hi ha alumnes que marxen fora de Catalunya a treure’s el carnet de conduir, perquè allà els temps d’espera són molt menors.

Oscar Espanya

Les vagues dels examinadors l’any 2015 i la pandèmia van agreujar el col·lapse. Després de les eleccions del 12-M caldrà veure si la Generalitat fa el pas definitiu per adquirir el traspàs de competències.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES