IniciNoticiesPolíticaTordera destinarà els 1,3 milions de la Diputació a escoles públiques, el...

Tordera destinarà els 1,3 milions de la Diputació a escoles públiques, el Carrer Gaudí i la coberta del Pavelló dels Països Catalans

La Diputació de Barcelona posa com a condició que el 80% del finançament es destini a projectes sostenibles

Tordera ja sap en què destinarà els 1,3 milions d’euros provinents de la Diputació de Barcelona i corresponents al Pla Xarxa de Governs Locals. La reforma del Carrer Gaudí, el canvi de la coberta del Pavelló dels Països Catalans i el manteniment de totes les escoles públiques seran els principals projectes en els quals se centrarà l’ajuntament per aprofitar els diners de la Diputació, que posa com a condició que el 80% del finançament es destini a projectes sostenibles. Així ho explicava l’alcaldessa Elisabet Megias als micròfons de Ràdio Tordera.

Megias diputació

“Es destinaran diners a la reforma del Carrer Gaudí, a la coberta del pavelló i als porxos de les escoles”

El Programa General d’Inversions (PGI) és l’instrument de la Diputació per canalitzar les inversions als municipis perquè puguin executar els seus projectes aquest mandat tot preservant l’autonomia local. Des del consistori es mostren prudents afirmant que s’han d’acabar de calcular les inversions, però destaquen que durant aquests mesos ja s’han fet avantprojectes de tots els temes que hi ha actualment sobre la taula.

En el cas de Tordera 1 milió hauran de ser per projectes sostenibles i els 260.000 restants de lliure disposició. Segons assegura Megias, ja està gairebé tot perfilat, però encara falta decidir en què es destinaran els diners restants.

Megias repartiment

“Allà on puguem arreplegar fons ho farem”

Aquestes obres s’han d’executar en el termini dels quatre anys de mandat. En el primer cas la sol·licitud es pot presentar fins al 30 de novembre de 2026 i la seva execució es pot allargar fins a finals de 2028. De totes maneres, l’ajuntament té temps per justificar les inversions fins a gener del 2025.

En total, la Diputació de Barcelona destinarà 260 milions d’euros fins al 2027 entre els municipis de la demarcació.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES