IniciNoticiesMedi ambientAqualia controla la qualitat de l’aigua a Tordera amb més de 17.000...

Aqualia controla la qualitat de l’aigua a Tordera amb més de 17.000 analítiques a l’any

L’empresa també realitza el Pla de Neteja i Desinfecció dels Dipòsits d’Aigua que abasteixen al municipi.

L’aigua a Tordera està sotmesa a un estricte control de qualitat, d’acord a la normativa sanitària vigent. Durant l’any es realitzen més de 17.600 determinacions analítiques que controlen la qualitat de l’aigua del municipi. En total es controlen 130 paràmetres diferents que es recullen en diferents instal·lacions hidràuliques i en punts de la xarxa de distribució.

A més, per garantir la qualitat de l’aigua, Aqualia també compleix amb el Pla de Neteja i Desinfecció dels Dipòsits d’Aigua que abasteixen al municipi, en el marc del Programa Sanitari d’Autocontrol i Gestió del Subministrament, en compliment del Reial Decret 3/2023 pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat d’aigua de consum humà. La realització d’aquests treballs és important per assegurar la qualitat de l’aigua emmagatzemada en aquests, la qual posteriorment és distribuïda a tota la població.

Aqualia recorda que, a més d’aquestes tasques de neteja programada que realitza, els ciutadans poden contribuir al manteniment de les instal·lacions evitant tirar brutícia en els embornals, la qual cosa provoca obstruccions i males olors als carrers. A més, aconsella no utilitzar el vàter com a paperera per evitar problemes en el clavegueram. Ho explica el responsable d’Aqualia a Tordera, Jesús Coma

Aqualia Coma

“cal que la ciutadania ens ajudi en la gestió del subministrament”

Els veïns de Tordera tenen a la seva disposició les dades relatives a la qualitat de l’aigua distribuïda i els resultats de les mostres analítiques realitzades, a través del Sistema de Información Nacional de Agua de Consumo –SINAC- del Ministerio de Sanidad, http://sinac.sanidad.gob.es i també a través de l’enllaç que trobareu a la seu electrònica. 

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES