IniciNoticiesSocietatEls musulmans torderencs donen el tret de sortida al Ramadà

Els musulmans torderencs donen el tret de sortida al Ramadà

A la mesquita de Tordera cada dia es reuneixen molts membres per celebrar el iftar on es comparteix un àpat després del dia en dejú

La comunitat musulmana de Tordera han donat el tret de sortida al Ramadà, el mes sagrat de l’Islam, durant el qual els seus fidels realitzen el dejuni espiritual. Des de que surt el sol fins a la seva posta, els musulmans s’abstenen de menjar, beure, fumar i tenir relacions sexuals (amb excepcions com les dones embarassades o els infants). El membre de la comunitat musulmana de Tordera, Ahmed Arrob explica que el ramadà és un mes d’oració i reflexió.

Ramadà 1

“A Tordera, molta gent que no té família en reunim a la Mesquita per celebrar el iftar”

Acabat el ramadà, celebraran un gran iftar -trencament del dejuni a la posta de sol-. Els iftar serveixen perquè, després de tot un dia en dejú, els musulmans puguin compartir un àpat que els permeti recuperar forces.  Ahmed Arrob recorda que el gran iftar i la festa del xai són les dues dates assenyalades dins la cultura musulmana.

Ramadà 2

Més enllà de l’abstenció de beure, menjar, fumar i mantenir relacions sexuals en hores diürnes, el Ramadà és un dels cinc pilars de l’Islam, que serveix com a purificació espiritual i corporal. Es tracta d’un mes de reflexió i també de convivència, durant el qual se celebren cinc oracions diàries, inclosa la que coincideix amb l’alba -«fajir»- i la de la posta de sol («maghrib»), durant la qual es prenen dàtils i llet per començar a trencar el dejú.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES