IniciNoticiesSocietat118 persones ateses de Tordera pel Servei de primera acollida

118 persones ateses de Tordera pel Servei de primera acollida

Tordera també acull sessions de formació de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic

El servei d’acollida del Consell Comarcal va atendre l’any passat 2.854 intervencions, de les qual la majoria es van centrar en l’atenció, assessorament i derivació a serveis públics. L’any passat, el servei d’acollida va realitzar més de 1400 atencions individuals, 118 d’elles a Tordera.  Intervencions d’assessorament principalment en temes vinculats als informes d’estrangeria, empadronament, arrelament social, habitatge i renovació de la residència temporal. Percentualment, predominen les nacionalitats llationamericanes (49%), seguit de les africanes (33%), europees (13%) i asiàtiques (5%).

El Consell Comarcal del Maresme també ofereix informació i assessorament sobre la possibilitat de registrar la sol·licitud del Servei de Primera Acollida per tal d’obtenir, en el termini de 2 anys, el Certificat de Primera Acollida i ajuda en la seva tramitació. Així, al llarg de 2023 ha tramitat l’alta a 524 persones i ha fet 33 propostes de certificat.

Tordera acull aquestes sessions de formació, que tenen l’objectiu de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic. Ho explica el tècnic de ciutadania i immigració, Abdel Elkadiri.

Primera acollida

“l’objectiu és promoure l’autonomia personal entre els immigrants”

El 52% de les persones ateses són dones i el 48% restant homes i majoritàriament tenen entre 26 i 45 anys (el 66%). Les majors de 46 anys representen el 24% i les menors de 26 anys el 15%. Pel que fa a la seva situació laboral, el 66% es troben actives, el 32% inactives, l’1% aturada i també l’1% jubilada.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES