IniciNoticiesSalutEl Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària s’ha renovat amb els...

El Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària s’ha renovat amb els ajuntaments de Tordera, Pineda, Calella i Sant Pol

El programa de Suport Immediat a Domicili atén prop del 30% dels pacients en situació de malaltia avançada

El Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID) per a persones en situació de malaltia avançada i el Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH) renoven per un any més. El SSID, desplegat el 2012 a l’Alt Maresme i posteriorment a la Selva Marítima, ha atès, l’any 2023, 107 persones, xifra que representa el 29,3% dels pacients inclosos dins el Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES) i que inclou persones que requereixen cures pal·liatives o bé atenció a malaltia crònica avançada. Mentre que el Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH), desplegat el 2016 a l’Alt Maresme, ha atès el 2023, 142 persones. Aquests dos programes han donat servei a un total de 250 persones del territori que ho han requerit.

Pel que fa al Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH) es va iniciar el 2016 per donar resposta a les persones que per un motiu de salut han estat ingressades i han patit una davallada funcional que els impedeix, un cop han rebut l’alta hospitalària, desenvolupar les tasques domèstiques amb normalitat (higiene personal, fer la compra, cuinar o portar el control de la medicació). Per això, necessiten suport al seu domicili fins que s’hagin recuperat i puguin tornar a valdre’s per elles mateixes.

Actualment, aquest programa es desplega a Sant Pol de Mar, Calella, Pineda i Tordera, gràcies als acords amb els respectius ajuntaments.

La Coordinadora de la Unitat de Treball Social de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Rosa Tarré explica els beneficis del servei.

SAD 1

“fem un suport en les tasques quotidianes de les persones”

Cal destacar la immediatesa en l’inici del servei una vegada el pacient ha rebut l’alta hospitalària, així com el suport a les seves famílies.

SAD 2

Des de la Corporació s’agraeix a les entitats i als ajuntaments el seu suport i s’espera poder comptar amb futures col·laboracions per garantir la continuïtat d’aquests projectes a tot el territori d’influència.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES