IniciNoticiesMedi ambientEl CEAB analitza La Tordera per saber què passa amb els residus...

El CEAB analitza La Tordera per saber què passa amb els residus plàstics quan s’assequen els rius

L’objectiu d’aquest projecte, és comprendre com les diferents circumstàncies que es donen als rius determinen la retenció i el transport dels residus.

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) duu a terme un projecte de recerca que analitza què passa amb els residus plàstics als rius en condicions de sequeres continuades, fenòmens extrems o amb la intensa pressió humana. L’estudi l’estan fent al riu La Tordera, d’on n’extreuen mostres de plàstics, sediments i aigua.

Els punts d’on se n’extreuen mostres s’han escollit per ser representatius de les característiques comunes dels rius mediterranis. Així, s’han triat àrees forestals, àrees amb activitat agrícola o ramadera i àrees urbanes. Amb les mostres extretes de La Tordera, des del CEAB-CSIC, fan una valoració del grau de contaminació per plàstics a través de la tipologia i l’origen. Així doncs, aquests plàstics es quantifiquen per saber com es degraden, on van a parar, en quins punts o organismes queden adherits i com es transporten. Amb aquestes mostres, les investigadores del projecte també determinen l’estat de salut general del riu i l’impacte que hi té aquest tipus de contaminació. La membre del CEAB, Helena Guasch alerta de la presència de plàstics que el sistema natural remou d’un costat a l’altre.

Helena Guasch

“estem trobant molts fragments”

L’objectiu d’aquest projecte, l’APOM-Cycling, és comprendre com les diferents circumstàncies que es dinen als rius determinen la retenció i el transport dels residus. A més, també busca saber què passa amb els residus plàstics quan els rius es queden quasi o del tot secs i com aquesta contaminació depèn dels usos del sòl a la conca, és a dir, de les diferents activitats humanes.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES