IniciNoticiesSocietatLa pagesia continua avui les protestes a Barcelona per reclamar solucions per...

La pagesia continua avui les protestes a Barcelona per reclamar solucions per la sequera i la burocràcia

Fins a 6 tractors de Tordera es van sumar a la manifestació i avisen que si no son escoltats continuaran les mobilitzacions.

Els pagesos i ramaders continuaran avui les mobilitzacions a Barcelona on tenen previst reunir-se amb el president Aragonès. Seran marxes lentes des de diversos punts del país i que tenen previst arribar a Barcelona cap al migdia, i que el més probable és que durant els trajectes provoquin embussos i retencions de trànsit.

Ahir, prop de 500 tractors, també torderencs, es van mobilitzar a Girona sota el lema “La nostra fi, la vostre fam”. Entre els manifestants hi havia pagesos de Tordera que van aportar 6 tractors a la manifestació.

Després de concentrar-se al centre de Girona, on van llegir un manifest, els pagesos gironins i torderencs van tallar l’AP-7 a Medinyà i van ocupar l’N-2, en tots dos sentits de la marxa.

Els pagesos i ramaders reclamen solucions per l’excés de burocràcia, pels baixos preus que els paguen les distribuïdores i pels plans de les administracions per afrontar la sequera.

Demanen ajudes per millorar la competitivitat, reciprocitat en les importacions, bonificacions en els preus de l’energia i que els governs apostin pel relleu generacional del sector. Ens ho explica en Fran Serra, pagès torderenc mobilitzat ahir a Girona.

Fran Serra 1

“la gota que ha fet vessar el got ha estat sequera”

Els pagesos i ramaders continuaran les mobilitzacions el propers dies si no reben una resposta positiva a les seves reivindicacions. En Fran Serra recorda que se senten recolzats per l’Ajuntament de Tordera i que son les administracions estatal i europees les que tenen que actuar.

Fran Serra 2

“la gent està molt encesa”

La pagesia es va mobilitzar ahir a tot Catalunya i també a diversos punts d’Espanya.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES