IniciNoticiesEsportsEls clubs i centres esportius de Tordera s’adapten a les restriccions per...

Els clubs i centres esportius de Tordera s’adapten a les restriccions per la sequera

Davant de la falta de pluges, el Govern de la Generalitat ha aplicat noves mesures per aconseguir un major estalvi d’aigua. A partir d’aquest dilluns 5 de febrer, es prohibeix l’ús de les dutxes a les instal·lacions esportives municipals durant els entrenaments

El Govern de la Generalitat ha confirmat l’entrada en la fase d’emergència del Pla Especial de Sequera del sistema Ter Llobregat, la qual que inclou 202 municipis de les conques internes, entre ells Tordera. A partir d’aquest dilluns 5 de febrer, es prohibeix l’ús de les dutxes a les instal·lacions esportives municipals durant els entrenaments, les quals sí que es podran utilitzar en cas de partit federat i durant el cap de setmana amb partits de competició oficial. Escoltem la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Tordera, Toñi Garcia.

Toñi sequera

“estem davant d’una situació complexa, d’una sequera extrema”

El reg de camps esportius de gespa natural, o d’altres superfícies que requereixen reg, per a la pràctica de l’esport federat, es podrà dur a terme quan es compleixin certes condicions. Durant els entrenaments no es podran regar els camps municipals.

Per altra banda, amb el nou escenari d’emergència, els gimnasos també hauran de reduir el consum d’aigua per poder continuar omplint piscines. Per això, han presentat un pla per estalviar. Entre altres mesures, des del CEM Tordera s’està limitant el temps de dutxa dels usuaris i reduir la pressió de l’aigua. Ho explica el responsable de manteniment, Jesús Saltó.

Jesús sequera

De moment, s’entrarà en la fase 1, cap a l’abril o al maig es podria entrar al segon estadi, amb mesures encara més contundents. De moment aquesta primera fase afecta sis milions d’habitants i, entre altres mesures, obliga els ajuntaments a limitar el consum màxim per persona i dia a 200 litres. Un topall que ara mateix ja incompleixen el 40% dels pobles i ciutats que ara entren en emergència, sobretot municipis relativament petits i que acostumen a tenir diverses urbanitzacions.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES