IniciNoticiesMedi ambientTordera torna a sobrepassar els límits de consum d’aigua en preemergència

Tordera torna a sobrepassar els límits de consum d’aigua en preemergència

El consum mitjà durant el darrer mes de desembre va ser de 261 litres a Tordera, una xifra que supera amb escreix el topall de 210 litres diaris per habitant que permet el decret del govern

Les dades més recents publicades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) assenyalen, una vegada més Tordera, com a municipi que sobrepassa els límits habitant/dia establerts per la generalitat.

El consum mitjà durant el darrer mes de desembre va ser de 261 litres a Tordera, una xifra que supera amb escreix el topall de 210 litres diaris per habitant que permet l’estat de preemergència decretat pel govern. Un llindar màxim que es tornarà a rebaixar en les properes setmanes fins els 200 litres per habitant i dia quan entri en vigor el decret d’emergència per sequera.

Amb aquestes dades de consum, Tordera s’evoca a ser sancionat. Per intentar reduir el consum, s’ha canviat la canonada de fibrociment del polígon Can Verdalet i carrer Joan Miró i s’ha substituït part de la canonada impulsió d’Àgora Parc, entre d’altres projectes.

A banda de les fuites d’aigua detectades, el consistori també té en el punt de mira l’aigua no registrada (connexions il·legals o sistemes no comptabilitzats). Segons el regidor de medi ambient, Sergi Masó cal actuar en aquestes dues vessants.

Masó gestió aigua 1

“els consums no detectats incideixen en els resultats”

Masó no descarta començar a sancionar als consumidors que sobrepassin els límits establerts o no adoptin mesures per estalviar aigua.

Masó gestió aigua 2

L’Ajuntament continua en converses amb l’ACA per consensuar actuacions i optar a ajudes que permetin renovar la xarxa de canonades del municipi.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES