IniciNoticiesMedi ambientTordera proposa fer arribar l’aigua de la depuradora de Sant Pere de...

Tordera proposa fer arribar l’aigua de la depuradora de Sant Pere de Riu a Vallmanya i Sant Tou

Això permetria omplir els pous i facilitar la recuperació de l’aqüífer de la Tordera

L’Ajuntament de Tordera manté converses i negociacions amb el consell comarcal del maresme i l’Agencia catalana de l’aigua per poder utilitzar l’aigua de la depuradora de Sant Pere de Riu per regenerar l’aqüífer de la Tordera.

El consistori proposa que pugui arribar l’aigua de la depuradora de Sant Pere de Riu a la zones de Vallmanya i Sant Tou que facilitaria que s’omplissin els pous i així recuperar l’aqüífer.

Un projecte molt necessari, segons el president de la cooperativa agrària La Baixa Tordera, Carles Aulet.

Aulet Sant Pere de Riu

“malgrat tot, el que necessitem és que plogui”

Precisament, el consell comarcal ofereix als ajuntaments del Maresme aigua regenerada per a la neteja de carrers i reg de parcs i jardins. S’estima que de la depuradora de Tordera es puguin disposar addicionalment de 25m3 diaris d’aigua tractada.

Esquerra Republicana de Catalunya ha acusat l’Estat de posar “traves” a l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, que el Govern ampliarà pròximament. En un comunicat, els republicans han denunciat que l’actuació s’ha demorat pels “entrebancs” i tràmits imposats pel PSOE. El partit avisa que els “esculls” de l’Estat dels darrers mesos provocaran que l’inici de les obres d’ampliació es demori entre nou i dotze mesos. A banda, acusen els socialistes de prometre que l’Estat assumiria el cost de l’obra, que finalment assumirà la Generalitat, i demanen a l’executiu que acceleri les obres prioritàries per fer front a la sequera.

ÚLTIMES NOTÍCIES