IniciNoticiesPolíticaEl govern duplicarà els ajuts per reparar fuites d'aigua davant l'allau de...

El govern duplicarà els ajuts per reparar fuites d’aigua davant l’allau de peticions d’ajuntaments

A Tordera ja s’està actuant per resoldre les fuites detectades però es demana suport econòmic de les administracions supramunicipals.

El govern duplicarà els ajuts previstos per al món local per fer front a l’emergència per sequera, davant l’allau de demandes que ha rebut d’ajuntaments i ens locals per reparar fuites a les xarxes municipals d’aigua i millorar-ne l’eficiència.

Ho ha anunciat aquest dimarts el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, després de la reunió de govern.

Inicialment, el govern tenia previst destinar 90 milions d’euros a ajudar els consistoris que ho demanessin per invertir en millores en les seves instal·lacions i infraestructures per pal·liar la sequera. Una xifra que ara s’ha més que doblat, fins a un total de 200 milions d’euros. D’aquests, 120 milions es destinaran a reparar fuites de les xarxes municipals.

Tordera fa temps que està treballant en la gestió de les fuites detectades. Uns treballs que suposen un alt cost. Davant aquest anunci de nous ajuts, l’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias anuncia que convocarà la comissió local de seguiment de la sequera per estudiar aquesta mesura i començar a treballar amb les restriccions anunciades pel govern per quan s’entri en emergència per sequera.

Elisabet ajudes

“convoquem la comissió tècnica per estudiar i aplicar les mesures”

En els darrers mesos, S’ha reduït a Tordera 9.000 metres cúbics d’ús d’aigua amb mesures com el canvi de la canonada de fibrociment del polígon Can Verdalet i carrer Joan Miró o la substitució de part de la canonada impulsió d’Àgora Parc, entre d’altres. Com s’assegura des del consistori, aquesta mena de reparacions són molestes i cares. De fet, la del polígon ha costat 46.000€, que s’han extret del fons econòmic d’Aqualia destinat a aquesta classe d’obres. 

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES