IniciNoticiesComerçEls propers dos mesos i mig Tordera no podrà consumir tant peix...

Els propers dos mesos i mig Tordera no podrà consumir tant peix fresc de proximitat com fa habitualment a causa de la veda

La flota grans barques d’arrossegament de Blanes haurà d’esperar  fins a mitjans de març per poder començar a pescar després de la fi de la veda biològica.

Es tracta d’una mesura per evitar que en poques setmanes ens quedem sense peix a la zona de Blanes, que és d’on  ve la majoria del que podem comprar a les peixateries del poble.

L’objectiu és permetre que els caladors de peix es regenerin durant els mesos d’aturada. Mentre, les petites barques si que podem seguir pescant.

Josep Canals, de la peixateria Canals Carbó, explica que l’any passat es va posar en marxa aquesta mesura tard i per setmana santa no hi havia peix de la zona per consumir.

Canals veda peix

“només sortiran les barques petites”

Segons Canals, cada cop hi ha menys peixateries que venguin peix fresc i vagin a les llotges a la tarda. A més, el relleu generacional no està garantit.

Canals relleu

“El relleu generacional no està garantit”

Mentre dura la veda a la zona de Blanes el peix fresc que consumirem provindrà segurament de petites barques que si que poden pescar i  del que arriba normalment de la zona d’Alacant. Pel que fa al marisc, consumirem en la majoria de casos el que es compra a Galícia.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES