IniciNoticiesComerçEls calamars farcits i les gambes són un dels àpats preferits dels...

Els calamars farcits i les gambes són un dels àpats preferits dels Torderencs durant aquestes festes nadalenques

Segons, Josep Canals, de la peixateria Canals Carbó, la majoria dels clients de Tordera han estat previsors i han comprat abans de l’increment de preus per Nadal.

Tot i això, el producte que s’ha de consumir fresc per mantenir la qualitat, com ara llamàntols i escamarlans, s’han de comprar a darrera hora i la gran demanda ha fet que els preus s’hagin enfilat.

El calamar farcit ha estat un dels productes més presents a les taules torderenques per Nadal i Sant Esteve i s’espera que repeteixi per Cap d’Any i Reis. Tot i això, té grans competidors com les gambes i llagostins, els escamarlans, el rap o el llamàntol.

Canals calamar

“el calamar farcit ha estat el preferit dels torderencs i torderenques”

Segons Canals, els Torderencs han estat previsors i han comprat abans per congelar i estalviar-se l’increment de preus de darrera hora. Un estalvi que no es pot tenir en compte amb productes que han de ser frescos per mantenir la qualitat com és el cas de la llagosta o el llamàntol o els escamarlans.

Canals previsors

“els torderencs han estat previsors en la seva majoria”

De fet, l’increment dels preus que paguen les peixateries a la llotja de Blanes s’ha fet notar els darrers dies. Josep Canals explica que es pot trobar el quilo de llagosta a 100 euros i el de gambes a 200 euros.

Canals gamba

“El quilo de gamba a 200 euros a la llotja”

Tot i que, en breu, la veda farà que en dos mesos i mig, no es pugui consumir aquest tipus de peix de proximitat.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES