IniciNoticiesSocietatL’atur baixa a Tordera en 19 persones el mes de Novembre

L’atur baixa a Tordera en 19 persones el mes de Novembre

La taxa d’aturats arriba al 12,46%

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha publicat les darreres dades d’atur a la comarca. En el cas de Tordera, l’atur ha baixat en 19 persones el passat Novembre. Actualment, tenim 1066 torderencs i torderenques sense feina, el que representa el 12,46% de la població activa.

El Maresme ha registrat un nou increment de l’atur en 190 persones respecte a l’octubre. El tancament del mes de novembre deixa al Maresme 20.978 persones com a demandants de feina, una xifra que, respecte al mes anterior, se centra en el sector serveis i entre el col·lectiu anomenat SOA (sense ocupació anterior). En canvi, l’agricultura, la indústria i la construcció presenten disminució de l’atur en percentatges que oscil·len entre el -1.04% en el cas de l’agricultura i el -0,06% en la construcció.

El total d’aturats a Catalunya és de més de tres cents trenta mil persones; nou mil menys que fa un any. I de dos milions set cents mil en el conjunt d’Espanya, 146 mil menys que en el mateix període del 2022. Ara, avisa Comissions Obreres, cal avançar en polítiques socials i l’increment de salaris. El responsable de Treball i Economia del sindicat és Ricard Bellera.

Bellera

“el que calen son més salaris alts”

A poques setmanes per tancar el 2023, sembla difícil aconseguir superar els 21 milions de treballadors en actiu però es ratllarà aquesta xifra màgica. Ara hi ha mig milió més de cotizants que fa un any i gairebé dos milions més que abans que esclatés la pandèmia del 2020. Es tanca un any també atent als conflictes d’Ucraïna i Gaza i com els delicat context internacional afectarà els mesos vinents a l’economia i el mercat de treball.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.