IniciNoticiesEntitatsS’ANUL·LA LA PRIMERA CURSA “DESERT RUNNING” PER LA LLERA DEL RIU TORDERA...

S’ANUL·LA LA PRIMERA CURSA “DESERT RUNNING” PER LA LLERA DEL RIU TORDERA

Els organitzadors de la cursa de 10 km per la llera del riu Tordera, la “Desert Running”, han anul·lat la cursa prevista pel dissabte, 14 d’agost. L’entitat es queixa que l’Ajuntament de Tordera no els va informar correctament dels permisos que necessitaven per tirar endavant la cursa i que la Regidoria de Medi Ambient no els va dir en cap moment que era impossible dur a terme el recorregut previst ja que la Tordera és un riu protegit dins l’anomenada “Xarxa Natura 2000”. Segons l’organització, el mes de maig van rebre el permís de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), amb el qual ja tenien, suposadament, l’autorització necessària per realitzar la cursa. A finals de juliol van rebre una trucada dels Agents Rurals per comunicar-los que per tirar endavant una activitat d’aquestes característiques necessitaven el permís del Departament de Medi i per tant, no podien dur a terme la cursa. El regidor d’esports de l’ajuntament de Tordera, Rafi Matas, ha argumentat que els temes burocràtics no corren al ritme que l’associació desitjaria.

L’entitat es queixa que en cap moment la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament va informar-los que necessitaven el permís del departament, tot i saber que l’espai on es volia celebrar la cursa és un tram protegit. Un dels organitzadors, Albert Torrent ha explicat el desenvolupament dels fets.

L’equip organitzatiu lamenta que l’anul·lació de la cursa els ha suposat una pèrdua de temps, de diners i de compromís amb els patrocinadors que havien confiat en l’acte. Membres de l’associació “Ramon Benito per la promoció de l’esport” es reuniran amb l’alcalde de Tordera demà divendres per intentar treure l’aigua clara de la problemàtica dels permisos.

ÚLTIMES NOTÍCIES