IniciNoticiesSalutTorna la presencialitat del grup prepart a Tordera

Torna la presencialitat del grup prepart a Tordera

La sessió es fa cada dimarts de 17:30 a 19:30h

Des de les consultes d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de la Corporació, situades als centres d’atenció primària de tot el territori de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, s’ofereix a les dones gestants grups de preparació al part, així com grups postpart una vegada han donat a llum.

Amb la Covid-19, aquests grups es van deixar de fer presencialment i s’oferien de forma telemàtica.  A Tordera el grup prepart es reuneix cada dimarts de 17:30 a 19:30h i l’objectiu és dotar a la futura mare de coneixements, estratègies i habilitats que li permetin afrontar els canvis físics, emocionals i d’estil de vida que comporta tenir un fill. Així, en aquestes sessions es parla d’embaràs, el part, el postpart i el nadó, tot a través d’exposicions, jocs de rol, pel·lícules, històries animades o treballs en petits grups.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’equip de llevadores també ha incorporat la pràctica del ioga per a totes les dones de l’Alt Maresme i la Selva Marítima que estan embarassades i en postpart immediat. Elisenda Garsaball, llevadora de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i instructora de ioga, és la professional que va arrencar aquesta iniciativa i qui la condueix.

Ioga 1

“AQUESTA EINA NORMALMENT S’OFEREIX A CENTRES PRIVATS I ARA HO OFERIM A TOTA LA POBLACIÓ”

Pel que fa als grups postpart, es tracta d’un espai d’educació sanitària on es reuneixen les dones que acaben de donar a llum i els seus nadons amb la llevadora per sentir-se acompanyades en l’experiència i rebre assessorament professional. Pel que fa a l’ASSIR Tordera, actualment no hi ha grup postpart, però s’ofereix un grup de lactància materna que es reuneix al CAP Tordera els dimecres d’11:00 a 13:00h.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES