IniciNoticiesComerçL’economia del Maresme consolida la recuperació econòmica iniciada el 2021

L’economia del Maresme consolida la recuperació econòmica iniciada el 2021

Entre les activitats econòmiques que guanyen més llocs de treball destaquen els serveis d’allotjament i sobretot les activitats administratives d’oficina.

La recuperació econòmica iniciada l’any 2021 a la província de Barcelona després de la pandèmia es va consolidar al llarg del 2022. Així ho indica l’Informe econòmic local de la província de Barcelona 2023, elaborat per la Diputació de Barcelona i que analitza les dades de l’any 2022 per a la província de Barcelona i cadascuna de les seves comarques.

En el cas del Maresme, la comarca experimenta una evolució positiva dels indicadors socioeconòmics analitzats al llarg de l’any 2022, però en termes generals amb menor dinamisme que el conjunt de la província. L’única excepció és l’atur, que registra una davallada notable, d’un -6,7%, per sobre de la reducció a la província, i en especial entre el grup d’edat de 45 a 54 anys.

Entre les activitats econòmiques que guanyen més llocs de treball destaquen els serveis d’allotjament i sobretot les activitats administratives d’oficina. El nombre d’empreses creix tímidament, un 0,1%, en línia amb la mitjana provincial.

L’economia catalana, que tancarà l’any amb una taxa de creixement per sobre del conjunt d’Espanya, continuarà creixent durant el 2024, tot i que amb menor velocitat. L’informe SITUACIÓ CATALUNYA del BBVA fonamenta les bones expectatives en el comportament excepcional de la demanda interna que també possibilitarà mantenir la taxa d’atur a ratlla.

L’economista Miguel Cardoso, que ha presentat avui l’informe Situació Catalunya, apunta altres previsions optimistes: 180 mil llocs de feina fins el 2024 i una taxa d’atur sota control.

Cardoso

“esperem que l’economia catalana pugui crear uns 90.000 llocs de treball a l’any”

En relació amb el nombre d’empreses, encara no s’ha arribat a recuperar les xifres anteriors a la pandèmia, però es manté un suau ritme de creixement.

https://www.diba.cat/es/web/informe-economic-local-de-la-provincia-de-barcelona/2023/maresme

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES