IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament aprova la supressió del registre municipal de parelles de fet

L’Ajuntament aprova la supressió del registre municipal de parelles de fet

L’Ajuntament traspassa la gestió a la Generalitat de Catalunya, que va assumir la competència al 2017

L’Ajuntament de Tordera va aprovar en el ple municipal celebrat la setmana passada la supressió del Registre Municipal d’Unions Civils. El motiu de la derogació ha estat l’entrada en vigor l’abril del 2017 del Registre Únic de Parelles Estables de Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya i que, entre d’altres aspectes, preveu que les parelles estables inscrites en registres municipals puguin aportar la certificació d’inscripció emesa per l’ajuntament corresponent per inscriure’s en el Registre Únic. 

La modificació, però, no perjudicarà en cap cas el dret de les persones interessades. La voluntat de la mesura és la de simplificar els tràmits innecessaris per fer una administració més eficaç i útil per al ciutadà. Escoltem l’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias.

Parelles de fet

“els registres locals s’han suprimit per falta d’efectivitat”

Per criteris d’eficiència i optimització de recursos i amb l’objectiu de facilitar els tràmits corresponents, l’acord implica que l’Ajuntament deixa de registrar les parelles de fet i únicament tramitarà les baixes i els certificats. El punt es va aprovar per unanimitat.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES