IniciNoticiesSocietatProtecció Civil durà a terme demà una prova d'alertes a mòbil

Protecció Civil durà a terme demà una prova d’alertes a mòbil

El 14 de setembre al matí s’enviarà un missatge de prova del sistema d’alertes massives de Protecció Civil a tots els mòbils intel·ligents que es trobin a l’àrea de Barcelona, on s’inclou el Maresme i Tordera

La Generalitat de Catalunya posa a prova el sistema d’alertes de protecció civil a telèfons mòbils que es durà a terme demà 14 de setembre a l’àrea de Barcelona, on pertany Tordera, entre les 10 i les 13 hores. Aquesta prova tindrà una durada de hores.

Aquesta prova s’emmarca en el compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament d’alertes als telèfons mòbils de la població afectada.

Durant la prova, tots els telèfons mòbils que puguin rebre l’alerta de Protecció Civil, sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que és tracta d’una prova. El missatge que es rep no es tracta d’un SMS, és un missatge emergent de text acompanyat d’un so molt estrident que no finalitza fins que l’usuari prem una tecla. El missatge que es distribuirà el dia 14 indicarà que és un missatge de prova per difondre aquest sistema de missatgeria.

El sistema és molt útil ja que permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps. La tecnologia en la que es basa és coneguda com a cell broadcast i permet enviar aquest missatge a tots els mòbils que es trobin en l’àrea de cobertura de determinades antenes que es seleccionen en funció d’on es vol alertar la població.  Al web https://interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil que s’ha creat per donar informació d’aquest sistema d’alertes de protecció civil hi ha tota la informació necessària: des de quins telèfons reben aquestes alertes de forma automàtica i un tutorial pel cas que calgui configurar-lo (en el cas dels telèfons més antics), també hi ha un document de preguntes freqüents per aclarir tots els dubtes sobre el nou sistema.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES