IniciNoticiesSalutLes infermeres del CAP ja poden prescriure altres medicaments, com tractaments per...

Les infermeres del CAP ja poden prescriure altres medicaments, com tractaments per a ferides i cremades

Des que es va implantar la prescripció infermera als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ja s’han acreditat 73 professionals d’infermeria d’atenció primària

La prescripció infermera es va implantar a Catalunya a principis de 2021 i a poc a poc s’ha anat desplegant per tot el territori, implantant-se a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva l’abril del 2022.

Des del passat mes de juliol s’ha incorporat una novetat. En aquest sentit, les infermeres dels centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) poden indicar medicaments que necessiten recepta mèdica sempre que estiguin inclosos en una guia oficial publicada pel Ministeri de Sanitat amb aquest efecte. De moment només poden prescriure tractaments per a ferides i cremades i en els pròxims mesos s’aniran incorporant més productes amb altres usos.  Entre els medicaments que les infermeres estan autoritzades a prescriure hi ha  protectors gàstrics, analgèsics, antiinflamatoris, productes per a la tos, vitamines o suplements minerals. Leonardo Heredia és director del CAP Tordera.

Preinscripció infermera

“la mesura és molt ben acollida pels usuaris”

Fins ara, aquests medicaments només podien ser prescrits pels professionals de medicina. La nova competència permet millorar l’accés de la ciutadania a la seva medicació, reforçar el rol autònom dels professionals d’infermeria de Catalunya i augmentar l’eficiència evitant la duplicitat de visites.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES