IniciNoticiesEntitatsLa ponència La Tordera contemporània a través dels mitjans té com a...

La ponència La Tordera contemporània a través dels mitjans té com a objectiu esbrinar “si es pot fer història des de casa”

La conferència serà avui a les 18h a l’Esplai de Tordera i anirà a càrrec del doctor en història contemporània Xavier Serra

La conferència del Cercle d’Història torna a estar un any més al programa de Festa Major de Tordera. Aquest any, anirà a càrrec de Xavier Serra Albó, doctorat en història contemporània, amb la ponència “La Tordera contemporània a través dels mitjans”. La xerrada serà avui a les 18h a l’Esplai de Tordera. Serra revela quin és un dels objectius de la xerrada.

Serra cercle 1

“Vull posar sobre la taula la qüestió de si es pot fer història des de casa”

Sobre què poden esperar els oients de la conferència, el ponent esmenta que podran veure els punts essencials sobre la qüestió i si la resposta final és si es pot fer història des de casa o no. Tot i això, Serra afirma que no donarà una resposta taxativa i que cadascú podrà tenir el seu parer, ja que el taló de fons és crear un debat i escoltar totes les opinions.

La ponència neix arran de la tesi doctoral de l’historiador l’any 2017, en la qual va presentar el llibre Emili Saguer i Olivet (1865-1940): jurista, home de negocis i president de la Diputació de Girona. A partir d’allà li neix aquesta idea.

Serra cercle 2

La tasca de documentació i els obstacles que s’ha anat trobant el conferenciant durant aquests anys és veure “com no tots els mitjans estan documentats com ens agradaria”. Per altra banda, Serra considera que els ens públics encara poden millorar en el procés de digitalització.

Serra cercle 3

La conferència es podrà seguir en directe des del canal de YouTube de Ràdio Tordera.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES