IniciNoticiesMedi ambientEls Bombers de Tordera comencen la campanya estival abans del previst per...

Els Bombers de Tordera comencen la campanya estival abans del previst per la situació meteorològica

Durant aquest període es reforça els dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta

La campanya forestal d’estiu ha començat abans de l’habitual a Tordera. Aquest any, l’activació de la campanya d’estiu s’ha avançat a l’1 de juny, quan normalment era el dia 15. La situació climatològica, i l’estat de l’entorn natural de perill d’incendi molt alt, n’és el principal motiu.

El cap del Cos de Bombers Voluntaris de Tordera, Eduard Caimel, explica com preveuen la campanya d’estiu.

Campanya bombers 1

“aquest any es preveu una campanya més complicada”

La sequera ha suportat grans canvis en la biodiversitat dels boscos. Les altes temperatures i la manca de precipitacions ha fet que molts animals es morin, així com la flora de l’espai natural. S’ha acumulat un rerebosc important a l’espai natural que, sec, és un combustible molt perillós. Caimel explica com s’aguditza aquest problema amb el canvi climàtic.

Campanya bombers 2

Una de les millors opcions és la cuida del bosc. A més de tenir responsabilitat individual i col·lectiva en no provocar incendis, cal que es mantinguin accions com les franges de protecció. Tordera és un dels municipis pioners en el control i arranjament de franges. També cal que els propietaris de solars i habitatges prop de zones boscoses cuidin el seu espai. El cap de bombers voluntaris, Eduard Caimel, explica que una de les següents accions de les administracions és la creació d’un nou punt de càrrega d’aigua.

Campanya bombers 3

La campanya s’ha iniciat l’1 de juny i estarà activa fins a mitjans de setembre. Durant aquest període el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) adapta i reforça els seus dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta ràpida i eficaç davant els possibles incendis forestals que es puguin produir en aquest àmbit en els mesos de més calor al municipi. En cas de veure una columna de fum cal avisar prioritàriament al 112.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES