IniciNoticiesMedi ambientEl Congrés convalida el decret de sequera on preveu l’ampliació de la...

El Congrés convalida el decret de sequera on preveu l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera

El decret inclou 10 mesures que pretenen “assegurar la continuïtat del sector agrícola” en l’actual context de sequera i crisi climàtica

La Diputació Permanent del Congrés dels Diputats va convalidar aquest dimecres el reial decret llei pel qual s’adopten una sèrie de mesures urgents en matèria agrària i d’aigües en resposta a la sequera.

D’aquesta partida global, el Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic aportarà 1.400 milions per construir noves infraestructures, com ara plantes dessalinitzadores, duplicar la reutilització d’aigües urbanes, i reduir els cànons i les tarifes de les explotacions agràries afectades.

El pla inclouen 10 mesures que pretenen “assegurar la continuïtat del sector agrícola” en l’actual context de sequera i crisi climàtica. De les ajudes directes, 355 MEUR seran per als sectors ramaders càrnic i lleter, 276,7 MEUR per a l’agricultura i 5 MEUR per a l’apicultura. El decret amplia la subvenció a les assegurances agrícoles ja contractes per cobrir fins al 70% del cost de la pòlissa de l’assegurança per sequera en els cultius de secà.

També inclou mesures per combatre la sequera i augmentar els recursos hídrics, entre les quals 220 milions per la planta dessalinitzadora de la Tordera. Ho explicava el ministre d’Agricultura, Luis Planas.

Luis Planas

“las comunidades autònomes nos han pedido ayuda per hacer las actuaciones”

Un altre element del paquet contra la sequera és modificació del reglament de prevenció de riscs laborals per prohibir algunes feines a l’aire lliure durant les alertes vermelles o taronges de calor emeses per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET)

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES