IniciNoticiesSalutEl CAP Tordera disposa d’una fisioterapeuta i una higienista des de principis...

El CAP Tordera disposa d’una fisioterapeuta i una higienista des de principis d’any

La Regió Sanitària Girona ha incorporat 44 fisioterapeutes i higienistes dentals a l’atenció primària

La Regió Sanitària Girona segueix treballant en el desplegament de fisioterapeutes i higienistes dentals a l’atenció primària i actualment més de la meitat dels equips d’atenció primària (EAP) de la Regió ja disposen d’aquests professionals. Aquest és el cas del CAP Tordera que disposa des de principis d’any de dues professionals en aquestes especialitats. La implantació dels fisioterapeutes als centres d’atenció primària té per objectiu promoure i millorar el funcionament i l’autonomia en persones que pateixen problemes de salut crònics i optimitzar el treball en xarxa amb altres agents comunitaris. Les principals afeccions sobre les que treballen són malalties musculoesquelètiques cròniques de baixa complexitat, com són la lumbàlgia, dolor a les cervicals, mal de genoll o maluc crònic, dolor d’espatlla i pacients amb risc de fragilitat.

l’Helena Sánchez, és la nova fisioterapeuta de l’equip del CAP Tordera.

Fisioterapeuta

El CAP Tordera també ha incorporat una higienista dental que s’integren a les unitats d’odontologia, de manera que s’amplia la cartera de serveis augmentant les activitats preventives adreçades a la comunitat i millorant el seguiment de les malalties bucodentals en grups de risc. La seva funció és fer activitats de prevenció i promoció de la salut bucodental, així com fer el seguiment i tractament preventiu de càries i patologies periodontals de baixa complexitat als CAP i a la comunitat. El director del CAP Tordera, Leonardo Heredia celebra aquesta novetat i recorda que el nostre municipi compta amb una higienista des de principis d’any.

Leonardo higientista

En una primera fase, aquest servei s’adreça als infants de fins a 14 anys, dones embarassades, població amb discapacitat, pacients que segueixin determinats tractaments sanitaris, com ara oncològics, i persones en risc de vulnerabilitat socioeconòmica, amb l’objectiu final d’arribar a tota la ciutadania.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES