IniciNoticiesPolíticaEls partits polítics torderencs negocien amb discreció i sense desvetllar cap moviment

Els partits polítics torderencs negocien amb discreció i sense desvetllar cap moviment

La reedició del pacte amb Junts i PSC amb el suport de Més Tordera o un pacte sobiranista Junts i ERC entre les principals opcions que es plantegen.

Discreció i no fer gaire soroll. Aquesta és la tònica de les primeres negociacions entre partits polítics locals per formar govern a l’Ajuntament. A diferència d’altres pobles, a Tordera els polítics mesuren molt les paraules i ningú vol desvetllar cap moviment. 

Junts x Tordera va anunciar que parlaria amb tothom i així ho està fent. Els nacionalistes però centren les seves negociacions en intentar repetir el pacte amb el PSC i afegir el suport de Més Tordera. La candidatura d’Elisabet Megias tampoc descarta un pacte sobiranista amb ERC.

ERC-Gent de Tordera-Jovent Republicà  també han començat a negociar. Tot indica que l’objectiu seria fer un pacte sobiranista amb Junts per Tordera. Descartat un pacte d’esquerres, atès que no sumen, ERC també podria explorar un acord amb PSC i Més Tordera, però sembla difícil que pugui sorgir.

El PSC, també està obert a parlar amb tothom amb l’objectiu de buscar el millor govern per Tordera. Sembla que la seva prioritat seria repetir l’experiència amb Junts per Tordera, però no tanquen cap porta.

Més Tordera que ha guanyat 2 regidor tenen ara més poder a l’hora de negociar. El partit ha donat estabilitat al darrer govern de Junts i PSC. Ara sembla que podrien entrar en pacte estable i amb més responsabilitats.

Val a dir que també hi ha la possibilitat d’un pacte entre Junts per Tordera, ERC i PSC per fer un govern fort entre els tres principals partits a Tordera. Malgrat això, sembla la hipòtesi menys realista a dia d’avui.

En Comú Podem prioritzava fer un pacte d’esquerres que les eleccions han descartat. Malgrat estar oberts a negociar amb tothom, sembla difícil que formin part de cap acord.

Finalment, VOX va anunciar que no entrarien en negociacions amb cap partit i que durant el 4 anys estaran a l’oposició. Els partits polítics tenen una data límit per negociar. El dissabte, 17 de Juny se celebrarà el ple de constitució. En aquella sessió, els regidors escollits prendran possessió del càrrec i en una única votació escolliran el futur alcalde o alcaldessa. Ho serà qui obtingui majoria absoluta. En cas que no l’assoleixi ningú, serà proclamada alcaldessa la cap de la llista més votada.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES