IniciNoticiesCulturaObertes les inscripcions pel proper curs del Centre de Formació Artística del...

Obertes les inscripcions pel proper curs del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé

Si la inscripció es realitza abans del 31 de maig es compta amb un 50% de descompte en la matrícula

Amb més de 20 anys de trajectòria i a les portes d’acabar el curs, el Centre de Formació Artística (CFA) (CFA) del Teatre Clavé es prepara per un altre episodi: el curs 2023/2024. La setmana passada es va obrir el període d’inscripcions per a les cinc àrees amb què compta:sensibilització, escola de dansa, escola de música, aula de teatre i aula de belles arts.

SENSIBILITZACIÓ és l’etapa inicial del CFA del Teatre Clavé i s’adreça a infants nascuts entre el 2020 i el 2017. Es tracta d’un espai en què els infants experimenten i descobreixen per ells mateixos disciplines artístiques com la dansa, la música, el teatre i les belles arts d’una manera lúdica i divertida i a partir d’un centre d’interès. Una proposta dissenyada i guiada per un equip format per professionals en pedagogia, magisteri, educació en el lleure i les diferents disciplines que ofereix el CFA, que posa l’accent en la formació artística, un element essencial per al desenvolupament cognitiu, emocional i relacional dels infants

L’ESCOLA DE DANSA, de nivell elemental, endinsa els alumnes en els llenguatges de la dansa clàssica, creativa i espanyola, a la vegada que en potencia la seva participació en projectes de creació en què es combinen diferents llenguatges artístics. L’escola de dansa manté l’oferta adreçada a adults.
L’ESCOLA DE MÚSICA, també de nivell elemental, ofereix la possibilitat de cursar llenguatge musical, realitzat en classes col·lectives; assistir a classes individuals d’algun dels instruments que s’ofereixen (violí, violoncel, guitarra, piano o cant), així com també formar part d’un conjunt instrumental. Un cop acabat el nivell elemental, els alumnes tenen la possibilitat de realitzar les Proves d’Accés a un dels Conservatoris de Grau Mitjà de Catalunya. Així mateix, l’Escola també ofereix classes de llenguatge musical, instrument i conjunts instrumentals per a adults.

Juntament amb l’escola de dansa i l’escola de música, el Centre de Formació Artística també compta amb l’AULA DE TEATRE, un espai amb diversos grups d’alumnes que cursen expressió dramàtica, teatre, interpretació i/o clown. A l’aula de teatre es potencia el desenvolupament de les possibilitats expressives del cos i la veu; es treballen habilitats relacionals i empàtiques; s’explora la creativitat personal i col·lectiva, es descobreixen les eines de la improvisació i s’aprofundeix en el coneixement dels ingredients del llenguatge teatral.

Finalment, l’aula de belles arts proposa, des de fa diversos cursos, la fórmula mixta BELLES ARTS i expressió dramàtica adreçada especialment a infants i joves. Una combinació que pretén beure d’aquests dos llenguatges artístics amb l’objectiu d’aconseguir un procés d’aprenentatge més enriquidor per als alumnes que els doti de més eines i recursos creatius. També s’ofereixen classes de belles arts per a joves i per adults. El director del Teatre Clavé, Josep Navarro explica l’essència del centre de formació, i en destaca el treball transversal que fan les diferents disciplines.

Navarro Centre formació artísitica

“és molt important que el nen o nena tingui un contacte amb la formació artística”

Les inscripcions per al curs 2023/2024 es poden fer de manera presencial al Teatre Clavé i en horari de dilluns a divendres de 10:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h o bé omplint el formulari d’inscripció que hi ha penjat al web www.teatreclave.cat/cfa, si la inscripció es realitza abans del 31 de maig es compta amb un 50% de descompte en la matrícula.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES