IniciNoticiesSocietat14 usuaris treballen els horts socials de Tordera

14 usuaris treballen els horts socials de Tordera

Cadascú rep una formació específica sobre el cultiu ecològic i comunitari, que majoritàriament serveix per a l’autoconsum.

L’Ajuntament de Tordera, conjuntament amb la Fundació Humana, van reemprendre després de la pandèmia el projecte dels horts socials de Tordera.

És una iniciativa de caràcter formatiu on hi col·laboren l’Ajuntament de Tordera i Humana Fundació. A través d’aquest treball, els usuaris reben formació teòrica i pràctica per a conrear un terreny de 3.000 metres quadrats situat a la carretera de Fogars, prop dels jardins de l’Alcalde Sagrera i davant la cruïlla direcció les Ferreres. El benefici social d’Humana consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000kg de tèxtil recollits.

A Tordera, aquests benefici social es tradueix amb horts socials amb usuaris derivats de serveis socials. Actualment, son 14 els usuaris que treballen un hort, amb l’objectiu d’ampliar-ho. Ho explica en Pere Morer, tècnic i dinamitzador del projecte.

horts socials 1

“Fem unes formacions durant els 3 anys que els participants son aquí”

Cada persona compta amb uns 5 bancals, equivalents a uns 30m2 d’hort per cultivar. A més, també cuiden bancals comunitaris compartits entre els usuaris. Cadascú rep una formació específica sobre el cultiu ecològic i comunitari, que majoritàriament serveix per a l’autoconsum. A més, també realitzen intercanvis entre els cultivadors.

La formació és setmanal i constant. Morer n’explica el funcionament.

horts socials 2

Aquesta és una iniciativa conjunta entre Ajuntament de Tordera i la Fundació Humana. Part dels recursos que es fan servir per crear aquest espai formatiu i social surten de la donació generosa de roba dels torderencs i torderenques. Els contenidors d’Humana recullen roba usada que es reutilitza. Els beneficis, com explica el portaveu d’Humana, Joan Carles Montes, es dirigeixen a activitats com aquestes.

horts socials 3

L’Ajuntament cedeix un terreny municipal i Humana el gestiona de forma eficient i per al benefici de les persones. La Mariona, una de les participants, explica com es preparen per la propera temporada.

horts socials 4

Els horts socials son una iniciativa d’Humana i l’Ajuntament de Tordera que fomenta el cultiu ecològic i l’ocupació de les persones.

1 COMENTARI

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES