IniciNoticiesMedi ambientL’Ajuntament de Tordera treballa en les franges perimetrals de cara a l’estiu

L’Ajuntament de Tordera treballa en les franges perimetrals de cara a l’estiu

L’objectiu és protegir les zones urbanes, principalment urbanitzacions.

L’Ajuntament de Tordera té en marxa els treballs de neteja de les franges perimetrals a les urbanitzacions del municipi, per tal que no hi hagi problemes en cas d’incendi forestal a l’estiu. L’objectiu, en qualsevol cas, és protegir les zones urbanes, per això l’ajuntament està obligat a fer aquesta actuació. I per enllestir-ho tot, compta amb unes subvencions de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Tordera va ser un dels primers municipis que va començar a enllestir aquestes franges, degut  a que un 75% del municipi és massa forestal i hi ha una vintena d’urbanitzacions repartides per la seva gran extensió. Després de l’incendi de Terra Brava al 2003, l’Ajuntament va iniciar aquests treballs per evitar incendis en el futur.

Les franges perimetrals permeten reduir el combustible forestal proper a es urbanitzacions per si arribés un incendi a la zona, que no pogués avançar cap a les vivendes. La llei obliga que aquesta franja sigui de 25 metres per facilitar la feina dels bombers així com dificultar que l’incendi afectés la urbanització. Sergi Fontseca, agent rural torderenc, explica la importància de fer i mantenir les franges perimetrals.

franges perimetrals

“Tordera és un gran exemple ja que l’Àrea de mediambient al 2004 van començar a fer aquestes franges”

A principis d’estiu es posarà en marxa el dispositiu de vigilància als boscos, per prevenir incendis forestals. És important, però, recordar alguns consells, com ara: no llençar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe; o tenir a punt eines bàsiques contra incendis (en cas de viure fora del nucli urbà), com mànegues o destrals, i alguna reserva d’aigua.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES