IniciNoticiesSocietatL’Atur torderenc puja en 18 persones el mes de Març

L’Atur torderenc puja en 18 persones el mes de Març

La taxa d’atur es situa en el 13,10% a Tordera i el 10% al Maresme

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha publicat les darreres dades d’atur a la comarca. En el cas de Tordera, la taxa ha pujat un 1,70% i se situa en el 13,10%, per sobre del 10% de la mitjana comarcal. Les xifres indiquen que, actualment, hi ha 1075 torderencs i torderenques sense feina.

Per primera vegada des del període anterior a la crisi de 2008, el Maresme registra una taxa d’atur inferior al 10% acostant-se a la provincial i a la catalana. Les darreres dades indiquen que a la comarca hi ha 21.594 persones inscrites a les oficines d’ocupació com a aturades. Són 257 menys que el mes de febrer i 9.127 menys que l’any passat. En termes percentuals, la desocupació ha baixat intermensualment un 1,18% i interanualment un 7,03%. Enric Vinaixa, secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball valora les dades d’atur a Catalunya.

vinaixa

“no només és el sector de serveis qui genera treball, també el sector de la construcció i industrial”

La reducció de l’atur en comparació amb el mes de febrer s’ha donat en tots els grups d’edat, a excepció del de les persones d’entre 16 i 24 anys que registra un increment de 64 persones, i en tots els sectors econòmics, tret de l’agricultura, sent la construcció el sector on percentualment ha baixat més la desocupació. També augmenta el nombre de persones aturades entre el col·lectiu registrat com a Sense ocupació anterior (SOA).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES