IniciNoticiesMedi ambientTordera connectarà la xarxa d’aigua a la dessalinitzadora de Blanes

Tordera connectarà la xarxa d’aigua a la dessalinitzadora de Blanes

Aquesta acció també permetrà recuperar la pressió d’aigua en zones com Sant Andreu, Sant Jaume o Mas Reixac.

L’Ajuntament de Tordera, d’acord amb les directrius de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) modificarà el sistema de subministrament d’aigua al municipi. El projecte contempla connectar el sistema de captació d’aigua del municipi a la dessalinitzadora de La Tordera, situada a Blanes. La planificació preveu que es construeixi, en els propers mesos, una canonada que connecti l’aigua d’aquest punt fins al dipòsit hidràulic que hi ha a Mas Reixac.

Actualment el dipòsit no s’està utilitzant perquè, tal com detalla l’alcalde de Tordera, la xarxa funciona amb unes bombes d’impulsió que hi ha a la captació, on hi ha la planta potabilitzadora. El batlle torderenc, Joan Carles Garcia, explica les millores que comportarà aquest canvi.

Alcalde aigua 1

“S’adequarà (el dipòsit) perquè l’aigua arribi per pressió”

Aquest canvi, doncs, també permetrà recuperar la pressió d’aigua en zones com Sant Andreu, Sant Jaume o Mas Reixac. Un problema que ha sorgit als darrers mesos i que, des de l’ACA i Ajuntament, s’ha actuat renovant el sistema de canonades.

El canvi de sistema de captació d’aigua acabarà de retornar la pressió necessària als habitatges. Aquest és un projecte que ha d’executar l’ACA i que preveuen completar en uns mesos.

Cal tenir en compte que un dels projectes aprovats recentment per l’Agència Catalana de l’Aigua és l’ampliació de la dessalinitzadora de La Tordera, per atendre a les necessitats de captació d’aigua de la zona, sobretot en aquestes èpoques de sequera.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES