IniciNoticiesPolíticaD’aquí a dos mesos justos, es celebraran les Eleccions Municipals 2023

D’aquí a dos mesos justos, es celebraran les Eleccions Municipals 2023

De moment son 7 les candidatures que han confirmat que es presentaran en els comicis

Diversos partits ja han anunciat els seus candidats o candidates, i s’han fet també algunes presentacions públiques. Els resultats de les eleccions també serveixen per a configurar la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme.

JUNTS X TORDERA

Fa un any, l’actual alcalde, Joan Carles Garcia anunciava que no optaria a la reelecció després de 28 anys com a batlle. Per unanimitat del partit es va escollir a Elisabet Megias com a candidata. Actualment Junts té 5 regidors/es a l’Ajuntament de Tordera i governa en pacte amb el PSC. Encara no es coneixen els noms que formaran la candidatura. Regidors com Josep Llorens o Pau Megias ja han anunciat que no seran a la llista.

ERC-GENT DE TORDERA-JOVENT REPUBLICÀ

ERC, Gent de Tordera i Jovent Republicà repetirà amb la regidora Marta Paset com a candidata. Els republicans també tenen 5 regidors/es al consistori, a l’oposició. Internament, la candidatura ja està tancada però encara no ha transcendit públicament. El regidor Jordi Romaguera ha confirmat públicament que no repetirà a la llista.

PSC

El PSC tindrà com a candidat Rafa Delgado, que repetirà com a cap de llista socialista. Actualment, el PSC té 3 regidors/es i governa amb pacte amb Junts x Tordera. Tampoc ha fet pública la llista de persones que l’acompanyaran a la candidatura.

EN COMÚ TORDERA

En Comú Tordera no ha presentat encara la candidatura. El seu actual regidor, Salvador Giralt si que ha confirmat que encapçalarà el projecte per les municipals 2023.

CIUTADANS

Després de molts dubtes, tot indica que la regidora Miriam Rocabruna i Ciutadans tornaran a presentar candidatura a les municipals 2023. El partit ha anunciat que a principis d’abril faran la presentació oficial de la llista.

MÉS TORDERA

El partit independent, Més Tordera tornarà a presentar Xavier Pla com a candidat. Aquesta legislatura, ha donat estabilitat i suport al govern de Junts x Tordera i PSC des de l’oposició. La presentació oficial de candidat i candidatura serà el 19 d’abril

CUP

L’actual regidor de la CUP, Oriol Serra va anunciar que no es presentaria a les eleccions per motius personals i professionals. Setmanes més tard, CUP Tordera anunciava que no veien viable tenir presència al consistori pel proper mandat i no es presentaran.

PP

Fa quatre anys, el PP va presentar a Jose Luis Martin com a candidat sense aconseguir representació. Fins el moment, no es tenen notícies que el PP tingui previst presentar candidatura a Tordera, ni tampoc se’n coneix cap representant.

MOVIMENT VEÏNAL X TORDERA

El partit independent, després de no aconseguir representació fa 4 anys, ha anunciat que es tornarà a presentar a les eleccions i repeteix amb Juanje Martin com a candidat. La presentació oficial serà el 3 d’abril.

VOX

Vox va anunciar que presentaria candidatura a les eleccions a Tordera, però a hores d’ara no ha presentat candidat. Seria la primera vegada que es presenten en els comicis locals.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES