IniciNoticiesMedi ambientS’inicia la prohibició de fer foc al bosc fins al 15 d’octubre

S’inicia la prohibició de fer foc al bosc fins al 15 d’octubre

Com a única excepció, i sempre dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataespurnes.

Fins el 15 d’octubre, queda totalment prohibit fer foc al bosc recollit en el Decret 64/1995, vol prevenir els incendis forestals. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta, no es pot encendre foc, sigui quina sigui la finalitat. No es poden cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni fer focs d’esbarjo. Tampoc es poden llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc. El portaveu de protecció civil, Marc Homedes, recorda a tota la població la prohibició de fer foc.

Prohibició foc

“convé fer pedagogia per evitar sancions”

Degut a la situació d’extrema sequera i l’activació d’algun dels nivells del Pla Alfa, pot ser que no es permeti realitzar cap activitat, encara que es tingui permís a causa de l’elevat risc d’incendi forestal.  Com a única excepció, i sempre dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataespurnes.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES