IniciNoticiesMedi ambientLa dessaladora de la Tordera s'ampliarà per multiplicar per 4 la seva...

La dessaladora de la Tordera s’ampliarà per multiplicar per 4 la seva capacitat actual

Entrarà en funcionament d’aquí a 3 anys

Les dues dessalinitzadores (Tordera i el Prat) permeten aportar un 80 hectòmetres cúbics a l’any que equival el consum de tota la regió metropolitana de Barcelona durant 4 mesos. D’aquí a tres anys està previst que entri en funcionament l’ampliació de la planta de la Tordera, que permetrà multiplicar per 4 la seva capacitat actual amb una inversió de 250 milions d’euros.

D’altra banda, es construirà una mota al tram del riu Tordera que passa pel costat de la dessalinitzadora amb l’objectiu de reduir inundacions com les del temporal Glòria. Tindrà una longitud de 700 metres i una inversió de 500.000 euros, finançada en un 75% per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el 25% restant per Aigües Ter-Llobregat (ATL). Ho explica el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes.

Reyes

“hem de consensuar els aspectes medi ambientals, els risc d’inundació i l’activitat agrícola”

La planta de la Tordera dona servei al nord del Maresme i al sud de la Selva, així com a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. 

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES