IniciNoticiesSalutSalut regularà els aliments de màquines expenedores, cafeteries i menjadors dels hospitals...

Salut regularà els aliments de màquines expenedores, cafeteries i menjadors dels hospitals i centres sanitaris

Ho farà a través d’una instrucció del Servei Català de la Salut (CatSalut) que entra en vigor avui dilluns.

El Departament de Salut promourà l’aigua a través de fonts i regularà aliments i begudes saludables que es venen a les màquines expenedores, cafeteries i menjadors dels hospitals i centres sanitaris de la xarxa d’utilització pública (SISCAT).

Ho farà a través d’una instrucció del Servei Català de la Salut (CatSalut) que entra en vigor avui dilluns.

Es restringirà la presència d’aliments amb continguts elevats de sucres, sal i greixos. Es recomana donar prioritat com a mínim en el 75% de l’oferta a la fruita, la verdura envasada, la fruita seca, dessecada, les coquetes d’arròs o blat de moro, els bastonets de pa, entrepans, llet, iogurts, sucs de fruites i hortalisses 100% i brous.

En relació amb les begudes, s’assenyala que cal garantir el subministrament d’aigua de la xarxa d’abastament d’aigua potable en tots els centres sanitaris de Catalunya, amb condicions higièniques adequades i evitant els envasos de plàstic. En aquest sentit, es recomana que sigui accessible fora de les màquines.

Pel que fa a la resta de begudes s’aposta per begudes calentes amb regulació del contingut de sucre amb una quantitat màxima i begudes refrescants sense sucres afegits.

La instrucció també indica que els aliments saludables han de tenir major visibilitat, tant als aparadors de les cafeteries dels centres sanitaris com a les màquines expenedores, ocupant les files a l’alçada de la vista. A més, assenyala que s’ha d’evitar la presència d’aliments no saludables al costat de les caixes i en llocs de pas obligat.

També marca que en l’oferta de les màquines expenedores, cafeteries i menjadors s’incloguin sempre algunes opcions d’aliments aptes per a persones amb celiaquia, que siguin fàcilment identificables.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES