IniciNoticiesMedi ambientAqualia alerta que cal fer “un ús responsable de l’aigua” per evitar...

Aqualia alerta que cal fer “un ús responsable de l’aigua” per evitar noves restriccions

L’ACA va decretar estat d’alerta per sequera, davant la disminució de les reserves d’aigua a la conca Ter-Llobregat que abasteixen el municipi.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va declarar, a finals de l’any passat, l’alerta per sequera a gran part del país. La manca de precipitacions, ha comportat que les reserves d’aigua en embassaments i pous naturals caiguessin en rècords històrics d’emmagatzematge.

Entre els centenars de municipis també hi ha Tordera. L’ACA va decretar estat d’alerta per sequera, davant la disminució de les reserves d’aigua a la conca Ter-Llobregat que abasteixen el municipi. Des del Govern de la Generalitat es van implementar mesures restrictives d’ús d’aigua tant en l’ús agrícola i industrial com en parcs, jardins o espais lúdics com piscines. Des d’Aqualia, empresa subministradora d’aigua a Tordera, asseguren que el subministra “de moment està garantit”. Tot i així, el responsable de l’empresa, Jesús Coma, demana la col·laboració ciutadana per evitar mals majors.

Aqualia sequera 1

“La gent ha de fer un consum responsable de no malgastar l’aigua”

En nivell d’alerta, l’aigua està limitada en un 25% per usos agrícoles, un 10% per ramaders i un 15% per industrials. Pel que fa a usos recreatius, com són piscines, fonts ornamentals o camps de golf, es redueix l’ús d’aigua en un 30%. En definitiva, es limita l’ús d’aigua a un màxim de 250 litres per habitant i dia, molt per sota del consum mitjà a Catalunya.

El responsable d’Aqualia, Jesús Coma, ha explicat a Ràdio Tordera que aquestes mesures s’apliquen als municipis d’acord amb l’ACA i les directrius del Govern.

Aqualia sequera 2

L’Agencia Catalana de l’aigua ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans, que aquest estiu han augmentat 11 litres d’aigua el consum diari. De mitjana, cada persona utilitza 130 litres d’aigua al dia a Catalunya. A Tordera la mitjana de consum ciutadà/dia es situa en 114 litres.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES