IniciNoticiesEducacióElectricitat, manteniment de vehicles i agrària: els estudis d’FP amb un 0%...

Electricitat, manteniment de vehicles i agrària: els estudis d’FP amb un 0% d’atur

Aquesta és una de les principals conclusions de l’Estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2022, elaborat pel Departament d’Educació i la Cambra de Comerç.

Els cicles formatius d’electricitat i electrònica, transport i manteniment de vehicles, agrària i instal·lació i manteniment són, a dia d’avui, garantia d’inserció laboral directa. I és que el 100% dels graduats, després de culminar els estudis d’una d’aquestes famílies professionals als centres educatius de les comarques gironines, s’incorporen sense traves al mercat laboral. Alguns, a més, tenen un peu al món professional mentre continuen el seu itinerari formatiu. Aquesta és una de les principals conclusions de l’Estudi d’Inserció Laboraldels Ensenyaments Professionals 2022, elaborat pel Departament d’Educació i la Cambra de Comerç. Adam Manyé, és el director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona.

FP

“hem trobat la manera de treballar conjuntament tots plegats”

L’estudi també revela que els cicles formatius de seguretat i medi ambient o administració i gestió són els que registren un major percentatge de graduats sense feina mig any després d’acabar la formació. En paral·lel, els estudis relacionats amb la fusta, el moble i el suro registren el pitjor índex d’inserció al mercat laboral, que no arriba al 30% (el gruix dels joves segueixen formant-se). A més, els cicles formatius d’arts gràfiques, indústries alimentàries, imatge i so i sanitat també estan a la taula baixa i freguen el 50% de graduats en actiu.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES